Tuesday, 17 January 2012

Ego (versi ||)

ok korang.kali nie entri aku informal sikit.
setakat sembang-sembang bodoh orang cakap.

korang rasa ego ini perlu ke dalam diri masing-masing?
mesti ramai yang cakap "Perlu!" dan mesti ramai jugak yang cakap "Bull shit lah!"
kalau korang cakap perlu.kenapa?
kalau korang cakap tak perlu.kenapa?
macam biasalah.hujani hidup korang dengan persoalan.
baru korang nampak dengan jelas semua benda dalam hidup korang.

bagi aku.
aku rasa ego ini memang perlu.
tapi jangan terlebih ego sudah.
nak tahu kenapa?

bila kita ego ini.kita dapat letakkan diri kita pada satu tahap yang tinggi daripada orang lain.
sama erti juga kita dapat lebih berhati-hati dengan diri kita.
sebagai contoh.kalau kita tak ego,senang-senang saja orang lain nak pijak kepala kita,nak buli kita.
tak sakit hati itu!

tapi pada masa yang sama jugak.jangan lah terlebih ego dengan orang lain.
karang tak memasal kita hilang satu perhubungan dengan orang lain.
dengan kawan ke,dengan cikgu kita ke.silap-silap dengan "secret admire" kita.
BAHAHAHAHA!
ego nie kalau dilebih-lebihkan jugak dapat sembunyikan personaliti dan sifat kita.
orang takkan dan susah untuk kenal diri kita yang sebenar.

jadi dipendekkan cerita.korang pandai-pandai lah fikirkan pasal ini.
dah tahap mana korang nak letak ego korang.

No comments:

Post a Comment